321

Det är ett viktigt val den 19.e september och jag hoppas på en förändring.

Jag står fast vid vad jag tycker, och det värsta jag vet är då människor 'dumförklarar' mina synpunkter och 'tar ifrån mej' det jag vill tycka. Så länge majoriteten i Sverige är av arbetarklass så röstar jag rödgrönt, thats it.

"Röstar du rödgrönt försvinner rotavdraget och det förlorar t.ex din pappa på" fick jag höra igår, och då kommer min fråga: Sen när gynnade rotavdraget oss, vi vanliga arbetare? Är det inte mestadels överklassen som utnyttjar den? Jag kan även vrida på frågan och ifrågasätta varför jag, som inte ens tillhör någon form av överklass, skulle rösta på de välbärgades partier enbart för detta rotavdrag? Röstar jag blått sympatiserar jag t.e.x samtidigt i att en vanlig hårt arbetande människa ska skatta lika mycket av sina pengar som en miljonär gör. Är det rättvist?

Så länge jag inte har backslick, fejkbränna och vaskar dyr champange på helgerna så röstar jag rödgrönt, och jag önskar att den yngre generationen, förstagånsväljarna, verkligen läser på och inte låter sig luras av lägre skatt och fler jobb, ett löfte som för övrigt är omöjlig att genomföra i praktiken.

En blå regering gynnar enbart överklassen, så har det alltid varit och så kommer det alltid att förbli, oavsett om de sätter ordet 'nya' framför sitt partinamn. För i mina ögon är det inte rättvist att de som redan är rika ska få bli rikare medan de fattiga ska förbli fattiga.